Youtube, reklamlara yapılan tıklamalar sayesinde yükleyiciye para kazandırıyor. Ülkemizde geç başlasa da bu sistem Adsense gelirini daha akıcı bir şekilde arttırmak ve geliştirmek isteyen kullanıcılar bloglarının yanı sıra Youtube’ye yüklenmeye başladı.
Ancak ülkemizdeki kullanıcıların birçoğunun ana bir sıkıntısı var. Youtube üzerindeki kazançlarının az olduğu yönünde birçok yerde sitemde bulunuyorlar. Aslında bunun ana nedeni Türkiye hattındaki reklam verenlerin tıklama başına verdiği ücretin düşük olmasıdır. Durum böyle olunca Türkiye’deki kullanıcılar alternatif arayışlar içine giriyor. Bu alternatif adımlardan en önemlilerini size aktarıyorum. Bu sayede kazançlarınızda %100’e varan artışa şahit olabileceksiniz.
1-) Videoların en çok izlenme ihtimali olanlarını seçin. Mesela hayvan videoları, futbol videoları, komik videolar, ilginç videolar, ünlü videoları gibi.
2-) Anahtar kelimenizi çok iyi şekilde seçin. Anahtar kelimesi analiziyapın ve en çok arananları tespit edin. Mesela Komik hayvan videosu etiket öbeği ile zıplarken düşen tavşan etiket öbeği arasında dağlar kadar fark vardır. Siz olsanız hangisini ararsınız? Ona göre seçiminizi yapın. Elbette genel kapsamlı aramalar için 1. tercihi yaparsınız.
3-) Ana konumuz da bu aslında. Kesinlikle yabancı video kanalı oluşturun. Türkçe videolarda atın ama yabancı videokanalları oluşturarak farklı kategorilerde yabancı videolar yükleyin. Çünkü yabancı reklam verenlerin tıklama başına verdikleri ücret daha yüksektir. Sizin videonuzdaki reklamlara tıklayan yabancılardan otomatikman daha fazla tıklama başı ücret elde edeceksiniz.
4-) Bol bol video yükleyin. Telif haklarına dikkat ederek, kanallarınıza yüzlerce hatta binlerce video yükleyin. Bu şu anlama gelmektedir. Ne çok video, o kadar çok izlenme. Ne kadar çok izlenme o kadar çok tıklanma ihtimalidir. 10 video yükleyip beklemek ile yüzlerce video yükleyip beklemek arasında çok farklı kazanç değeri vardır.
5-) Özgün video eklemeye gayret gösterin. Elbette çok saçma bu öneri. Özgün derken siz çekin demiyorum. Youtube’ye ilk ekleyenlerden olmaya gayret edin. Son 24 saatlik video araması yapın. Youtube eklenmeyen videoları fark edersiniz zaten. Ya da birkaç kişinin eklediğini. O videoları bulun ve ilk ekleyen siz olun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder